Prysmian wygrywa nagrodę Airbusa Electrics Industrial Excellence Award 2017

Categories: Corporate

Grupa otrzymała nagrodę już drugi rok z rzędu jako potwierdzenie spójności wyników, niezawodności obsługi i jakości produktów.

04 Apr 2018

Z okazji ceremonii Airbus Electrics Supplier Awards 2017 organizowanej przez Airbus w Tuluzie, Grupa Prysmian otrzymała nagrodę Airbus Industrial Excellence 2017 w kategorii Electrics Supplier Awards, która nagradza najlepszych dostawców Airbusa za osiągnięcia techniczne, operacyjne i handlowe, a także dla zauważalnych postępów osiągniętych przez zespół Aerospace.

Firma Prysmian jest jednym z głównych dostawców kabli i przewodów elektrycznych dla największych międzynarodowych producentów samolotów, a przez lata osiągała znakomite wyniki, szczególnie we współpracy z Airbusem. Drugi rok z rzędu firma Prysmian wyróżniała się wśród wszystkich innych dostawców kabli i przewodów elektrycznych dla firmy Airbus pod względem wydajności i jakości obsługi.

Prysmian i Airbus mają wieloletnie relacje biznesowe budowane przez lata z dostawami dziesiątek tysięcy kilometrów kabli dla wszystkich samolotów Airbus, w tym najnowszego A320neo i najbardziej zaawansowanego technologicznie A350.

Nagroda ta stanowi wyraźny znak uznania kluczowej roli Prysmiana w łańcuchu dostaw dla Airbusa, oraz jest dowodem uznania Prysmiana jako wartościowego dostawcy.

Parametry oceny, które doprowadziły do przyznania nagrody, były wyznacznikiem doskonałości operacyjnej pod względem możliwości handlowych i technicznych – dotyczyły jakości i logistyki, doskonałości przemysłowej i ogólnej doskonałości strategicznej. Raport z oceny opracowany na potrzeby nagrody Airbusa wykazał stały wzrost wszystkich tych parametrów i podkreślił nie tylko doskonałość przemysłową Grupy i cechy jakościowe produktów, ale także dużą reaktywność na prośby klientów i możliwość wspierania krótkoterminowych potrzeb klientów.

"Drugi rok z rzędu osiągnęliśmy znakomite osiągnięcie w oparciu o kompetencje, zrozumienie biznesowe, współpracę zespołową i prawdziwy duch ścisłej współpracy z naszymi klientami" - zauważa Giacomo Sofia, dyrektor ds. Produkcji w Prysmian Group.

Nagroda Airbus Industrial Excellence jest wynikiem wybitnego wysiłku zespołowego i ciężkiej pracy, która była niezbędna do spełnienia trudnych wymagań Airbusa: gratulacje dla zespołu Aerospace!

"Dążenie do perfekcji to mantra naszego zespołu Aerospace BU, a Airbus zachęca nas do podnoszenia poprzeczki naszych osiągnięć coraz wyżej", dodaje Christophe Pelletier, dyrektor sprzedaży w BU Aerospace

Czytaj pełny artykuł klikając tutaj